Lemosho Route

Lemosho Route 7 of 8-daagse expeditie

De Lemosho Route begint aan de westkant van de Kilimanjaro en bieden wij aan als een 7 of 8-daagse expeditie. Het 8-daagse programma biedt een extra dag acclimatisatie om beter te kunnen wennen aan de ijle lucht. Naar de top word je begeleid door een team van ervaren gidsen en dragers. Tijdens de tocht overnacht je in tentjes en reist er een kok mee die alle maaltijden vers bereidt.

Een dag voor vertrek krijg je een briefing van de hoofdgids en worden alle voorbereidingen getroffen voor de start van de Kilimanjaro Expeditie de volgende dag.

Dag 1: Na het ontbijt word je opgehaald bij het hotel en rijd je samen met de gids naar de Lemosho gate. Na enkele formaliteiten bij de gate begint de klim door het regenwoud naar het eerste kamp op 2780 m.

Dag 2: Vandaag vervolg je het pad door heide landschap en vulkanische lava rotsen en overnacht je in Shira Camp I gelegen op 3500 m.

Dag 3: Het landschap wordt steeds minder begroeid, de Lava Tower komt in zicht. Er staat vandaag een klim naar Moir Camp op 4175 m op het programma.

Dag 4: Na het ontbijt verlaat je het kamp en overnacht je in Barranco Camp op 3960 m. Indien je kiest voor het 7-daagse programma dan klim je vandaag door naar Karanga Camp, een vrij lange dag met het passeren van de Lava Tower en de Barranco Wall.

Dag 5: Vandaag staat een klim over de Great Barranco wall op je te wachten. Langs smalle bergpaden bereik je Karanga Camp gelegen op 4035 m. Veel hoogte meters maken, maar ook veel afdalen vandaag.

Dag 6: Tijdens de klim naar Barafu Camp is nauwelijks nog begroeiing en het landschap op deze hoogte wordt steeds rotsachtiger. In circa 4 uur bereik je het kamp op zo’n 4640 m. Na het avondeten ga je al vroeg slapen om vervolgens ‘s nachts aan de laatste bergetappe te beginnen.

Dag 7: Tegen middernacht sta je op en bereid je je voor op de zware klim naar Stella Point. Hierna is het ongeveer nog een uur lopen voor je de top bereikt en op 5895 m kunt genieten van een adembenemende zonsopgang. Na het maken van wat foto’s en een korte pauze begint de afdaling naar het Mweka Camp waar je de laatste nacht verblijft op circa 3080 m.

Dag 8: Vandaag daal je verder af tot aan de Mweka Gate, waar de expeditie eindigt. Hier ontvang je (hopelijk) een certificaat voor het behalen van de top van Afrika’s hoogste berg. Vervolgens rijdt onze chauffeur je naar Moshi of Arusha waar je fijn kunt douchen en bijkomen van de tocht.

Assistentie nodig bij het maken van een keuze?

Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk reisadvies en offerte op maat.

Translate »