Safari Tanzania rondreis highlights Serengeti, Kilimanjaro, Zanzibar

Tanzania - Highlights

Tanzania biedt een grote verscheidenheid aan hoogtepunten die je niet mag missen tijdens een bezoek aan dit land. De bekende safari parken in het noorden, de Serengeti en de Ngorongoro Krater, zijn samen met de beroemde Kilimanjaro, het tropische eiland Zanzibar en de eeuwenoude Masai cultuur, de parade paardjes van dit prachtige Oost-Afrikaanse land.

Safari - Northern Circuit

Tanzania kent tientallen prachtige nationale parken welke je op eigen wijze kunt ontdekken. Ieder park is uniek qua landschap, vegetatie en wildlife. De populaire wildparken de Ngorongoro krater en de Serengeti liggen beiden in het noorden van het land en worden samen met Lake Manyara en Tarangire National Park de Northern Circuit genoemd.

Onze ervaren gidsen nemen je graag mee op avontuur op zoek naar “The Big Five” (de olifant, de leeuw, de buffel, de neushoorn en het luipaard). Afhankelijk van het seizoen en de migratie van de dieren, zijn bepaalde parken beter toegankelijk en interessanter qua wildlife dan andere. Wij adviseren je graag over de beste mogelijkheden in de periode waarin je naar Tanzania af wenst te reizen.

Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en wensen, stellen wij een geheel passende safari reis samen. We bieden verschillende accommodatie opties aan; van verbijf in eenvoudige tenten tot aan zeer luxe vijfsterren lodges.

Kilimanjaro beklimming

De Kilimanjaro is met zijn 5895 m de beroemdste en hoogste berg van Afrika en biedt een enrome diversiteit aan flora en fauna. De in het noordoosten van Tanzania gelegen berg is om deze redenen in 1987 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Aan de voet van de berg gaat het gecultiveerde grasland al snel over in tropisch regenwoud. Dit is het leefgebied van olifanten, buffels, antilopen en luipaarden. Vanaf 3000 m verandert de vegetatie in heidelandschap. Boven de 4000 m is er vrijwel geen begroeiing meer en bestaat het landschap uit grote rotsen die langzaam bedolven raken onder ijs en sneeuw.

Uhuru Peak is via verschillende routes en in expedities van 5 tot 8 dagen te bereiken. De meest bekende zijn de Marangu, Machame en de Lemosho route. Maar ook de Rongai en Umbwe route bieden wij aan. Ons team met ervaren berggidsen heeft al velen klimmers (waaronder Wim Hof – The Iceman) succesvol begeleid naar de top. Wij adviseren je graag over de verschillende routes en de benodigde voorbereidingen voor deze once-in-a-life-time uitdaging.

Zanzibar eiland

Heerlijke ontspanning na een avontuurlijke safari of beklimming van de Kilimanjaro vind je op de stranden van het tropische Zanzibar. Op dit eiland dat bekend staat om haar specerijen, kun je naast gewoon lekker luieren op het strand, diverse excursies maken. Zoals een Spice Tour of een bezoek aan het historische Stone Town, waar je ‘s avonds een lekker gegrild visje kunt halen op de food market. Ook snorkelen, duiken, dolfijnen spotten, kitesurfen en zeilen met een traditionele Dhow zijn populaire activiteiten.

Aan de noordkust bevinden zich hotels, restaurants en bars met veel levendigheid, ook snorkeltrips naar Mnemba Island zijn hier populair. De oostkust is wat minder toeristisch en kent brede uitgestrekte stranden waar je helemaal tot rust kunt komen. Ook is dit deel van het eiland een ideale plek voor kitesurfers.

Wij hebben een mooi assortiment van accommodaties op dit eiland voor onze klanten geselecteerd. Variërend van eenvoudige strandhutjes en comfortabele hotels tot aan luxe villa’s en vijfsterrenresorts. Laat ons weten waar jouw voorkeur naar uitgaat, dan maken wij een passende aanbieding.

Cultuur - De Maasai

Naast schitterende natuurparken, de hoogste vrijstaande berg ter wereld en parelwitte stranden, kent Tanzania veel verschillende inheemse stammen met allen hun eigen bijzondere rituelen. De bekendste stam is de Maasai waarvan de vaak lange slanke krijgers zich kenmerken door hun zwart-rood geblokte gewaden.

Met deze semi-nomadische stam kun je kennis maken in het noorden van Tanzania. Zij laten je met veel plezier toe in hun ‘Boma’ (kraal), waar je het dagelijks leven en de traditionele gebruiken van de Maasai van dichtbij kunt aanschouwen. Je kunt een kort bezoekje maken aan een van de dorpen onderweg naar de noordelijke safari parken. Maar ook bieden wij de mogelijkheid om te overnachten in een traditionele Maasai Boma.

Meer reisaanbod Tanzania:

Assistentie nodig bij het maken van een keuze?

Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk reisadvies en offerte op maat.

Translate »