6-daagse safari Noord-Tanzania

6-daagse Safari Noord-Tanzania

Safari Tanzania Serengeti NgorongoroDeze safari biedt naast een bezoek aan de nationale parken Tarangire, Lake Manyara en Ngorongoro, ook 2 dagen safari avontuur in het beroemde Serengeti National Park. Naast veel kans op het zien van leeuwen en cheeta’s, kun je hier afhankelijk van het seizoen getuigen zijn van de grote trek van duizenden gnoes en zebra’s, een heel bijzonder schouwspel. Wij bieden dit reisprogramma aan in verschillende accommodatie klassen van eenvoudig kamperen tot aan luxe safari lodges.
Reissuggestie: Combineer deze safari met een aantal dagen verblijf op het tropische eiland Zanzibar.

Dag 1 – Tarangire National Park
Na het ontbijt word je opgehaald bij het hotel en beginnen de safari avonturen. Het eerste park dat je na een paar uur rijden bezoekt, is het Tarangire National Park. Het landschap in dit wildpark wordt doorkruist door een rivier waar dieren vaak komen drinken. Er leven veel olifanten in Tarangire en reusachtige Baobab bomen pronken aan de horizon.

Dag 2 – Lake Manyara National park
Het tweede park wat je vandaag gaat ontdekken, is Lake Manyara. De natuur wordt hier bepaald door een groot meer dat grenst aan een bosrijk gebied. Je vindt hier veel watervogels en nijlpaarden. Tegen de namiddag verlaat je het park en rijdt de gids naar de accommodatie nabij het stadje Karatu.

Dag 3 – Serengeti National Park
Via de Ngorongoro hooglanden rijd je vandaag naar de wereldberoemde Serengeti. Onderweg hier naar toe is veel moois te zien en kun je genieten van de prachtige en steeds wisselende landschappen. Tegen het einde van de middag kom je bij de accommodatie aan waar je de nacht zult verblijven, gelegen midden in het park.

Dag 4 – Serengeti National Park
Vandaag maak je een game drive door de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Het park biedt een schat aan wilde dieren. Afhankelijk van de periode (december-juli) kun je de grote trek (migration) van de duizenden gnoes van dichtbij meemaken. Na een volle dag met diverse game drives, kun je ‘s avonds bij de lodge of het tentenkamp genieten van een schitterende Afrikaanse sterrenhemel.

Dag 5 – Serengeti – Ngorongoro Kraterrand
Na het ontbijt verlaat je het Serengeti National Park om terug te rijden naar de Ngorongoro krater. De vergezichten vanaf de kraterrand zijn adembenemend mooi en een fotomomentje meer dan waard.

Dag 6 – Ngorongoro Krater Tour – Arusha
Op deze laatste dag daal je met de auto 600 m af naar de kraterbodem. Beneden aangekomen zijn de dieren goed te spotten vanwege de ontbrekende begroeiing. Na de gamedrive rijd je via de steile kraterrand weer omhoog om van bovenaf nog een laatste blik te kunnen werpen op dit unieke natuurreservaat. Daarna verlaat je het park en gaat de autorit terug naar Arusha waar je safari avonturen eindigen.

Assistentie nodig bij het maken van een keuze?

Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk reisadvies en offerte op maat.

Translate »