kilimanjaro-han-doets_miniHai Manon,

De hele reis is goed verlopen, alles was goed voorbereid, na aankomst in Nairobi keurig naar de Shuttle bus begeleid en in Arusha bij de lodge afgezet.’s Middags kwamen David, de gids en Robert, de kok de gang van zaken voor de komende week met ons door spreken, ook controleerden zij of onze klim uitrusting voldeed. De volgende ochtend keurig op tijd opgepikt en reden we met de hele ploeg naar de Machame Gate, waar ons avontuur begon. David, de hoofdgids en Desi, de assistent-gids wisten precies waar ze het over hadden, letten goed op hoe we ons voelden, hoe we deden, er uit zagen. Het tentenkamp was prima georganiseerd.David en Desi waren duidelijk heel ervaren en dat kwam goed van pas, ze wisten precies waar sommige stukken goed te doen waren en waar het soms stijl omhoog ging en we het echt pole pole moesten doen. We konden goed met hen praten, ze spraken goed Engels en ze hadden een prima gevoel voor humor, we hebben eigenlijk samen heel wat af gelachen. Ook wezen ze ons op allerlei opmerkelijke zaken, als vogels, planten etc. en wisten hiervan namen en bijzonderheden. Robert de kok was een echte food artist, het is ongelofelijk wat hij met maar één gaspit tot z’n beschikking allemaal op tafel zette, voor en hoofdgerecht en nog een toetje ook, alles ruim voldoende, we konden het vaak niet eens allemaal op, warm water om te wassen, drinkwater, zelf geroosterde broodjes, terwijl hij ook nog het eten voor de anderen moest maken. We hebben hem hiervoor dan ook uitgebreide complimenten gemaakt. Echt geweldig !! Ook voor de dragers, we hadden er wel minder goed contact mee, want zij spraken minder goed Engels, hadden we bewondering, met een flink gewicht sneller dan wij omhoog om te zorgen dat als wij aankwamen de tenten al opgezet waren. Na terugkomst in Arusha hebben we nog even wat gedronken met David, Desi en Robert, kregen we ons Kilimanjaro getuigschrift uitgereikt en namen we afscheid van een prima stel mensen.

De dag na onze terugkeer worden we ’s morgens vroeg opgehaald voor de safari. Daniël, onze gids is een hele rustige en deskundige gids gebleken. Hij is heel serieus, echt met zijn beroep begaan, maar ook met z’n land en de bevolking. Hij heeft een enorme kennis van alle dieren en dan bedoel ik echt alle dieren, hij weet overal heel veel over te vertellen, wat onze game drive alleen maar interessanter maakt. Hij haast zich ook niet en door pole pole te doen zien we heel wat meer, zo liggen er een paar leeuwen onder een boom te slapen, andere jeeps kijken en rijden door, maar Daniël zet de jeep stil en zegt wacht maar af, inderdaad na een half uurtje komt er beweging in de heren en kunnen we hem in actie bewonderen en fotograferen. Kortom een uitstekende gids, we hadden geen betere kunnen treffen.

We hebben een geweldige reis gehad, nogmaals bedankt voor de goede organisatie van deze prachtige reis, we hebben genoten en kunnen African Touch aan iedereen van harte aanbevelen.

Han en Nick Doets


Bekijk reiservaringen van andere klanten.

Translate »