Hoi Manon,

We kunnen wel zeggen dat we n onbeschrijfelijk onvergetelijke reis hebben mogen maken, meer dan we vooraf konden bedenken. T land, de mensen, de dieren, de omgeving, de supergidsen, t verschil tussen daar en hier, de (positieve) houding van t volk/inwoners, t evenwicht/respect tussen de mensen en de dieren/natuur, zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het flexibele programma van de safari’s, waardoor rustmomenten mogelijk waren, met zeer verrassende slaapgelegenheden is in Shirati afgewisseld met een totale onderdompeling in het Afrikaanse leven.

Als je daar voor open staat, onderga je een mentale shock, allereerst woonden we in t enige huis, dat behalve t hospitaal, dat stromend water heeft, sinds 3 mnd. Rondleiding door t ziekenhuis, plaatselijke markt, bezoek van de directeur/onderzoeksleider van Miek aan ‘ons’ huis.
Presentatie van Miek’s onderzoek, ontvoerd door Els naar n kinderdagverblijf van n ‘retired bishop’, Jacqueline heeft nog Engels/swahili les gehad van n 6 jarig buurmeisje, wandeling naar t Victoria-meer, met aan elke vinger n kindje tussen 4 & 14 jaar… (how are you doing, you take picture, enz, enz), samen ‘kleine Chineesje ching chang chong’ zingen, uitnodiging om bij mensen thuis vis te komen eten, eigenlijk n avondvullende gesprek! De mensen zijn met n ander level tevreden, en dat is goed (kunnen wij weer van leren….).
We willen wel kijken of we daar n project kunnen steunen dat door de mensen daar wordt gedragen en door mensen van hier (maar wel daar aanwezig) wordt gecoacht en begeleidt (en niet opgelegd). Als ik t goed begrijp ook jouw instelling bij African Touch.

Maar om terug te komen op de organisatie, t liep gesmeerd, flexibele, slimme, respectvolle gidsen met mensenkennis en humor. Alles kon je ze vragen of aan ze overlaten. Veel kennis van de natuur en elke m2 van de parken. De verblijven waren ook afwisselend, lodge, hotel, tent en daardoor zeer verrassend, t eten was goed, afwisselend euro- en Afrikaans. Voor de chauffeurs maar ook de Landcruisers heel veel respect, met dié wegen!

Waarschijnlijk ben ik van hak op tak gesprongen, maar dat zegt ook iets over de indruk wat t op ons heeft gemaakt.

Veel groeten, Koen, n ambassadeur!


Bekijk reiservaringen van andere klanten.

Translate »