Oost-Afrika Specials

Oost-Afrika Group Specials

African Touch verzorgt hoofdzakelijk individuele reizen, echter hebben er in de loop der jaren ook een aantal unieke groepsreizen plaatsgevonden. Vanwege het grote enthousiasme en de vele positieve reacties van klanten, blijven we deze met veel plezier aanbieden.
Dit jaar bieden we een avontuurlijke off-road fietstocht aan door Kenia en een 4-tal Bush Expedities met de Maasai stam. Deze reizen kunt u indien gewenst verlengen met een safari in de beroemde Masai Mara of een verblijf op 1 van de tropische stranden of eilanden voor de kust. Lees hieronder meer over deze reizen en vraag ons gerust naar aanvullende informatie en vertrekdata.

Bush Expeditie met de Maasai

Wij nemen u mee naar een unieke plek in Oost-Afrika, weg van de moderne beschaving. Met natuurgids en Maasai chief Sankale ole Ntutu trekt u als een krijger te voet door de Afrikaanse wildernis. U ontdekt hoe de Maasai in de 21ste eeuw nog steeds nauw samenleven met de natuur. Samen gaat u op zoek naar sporen van wilde dieren, eetbare en medicinale planten.

Voordat u op pad gaat, krijgt u in het basiskamp, het Loita Hills Basecamp, een warrior (krijger) training en les in bushcraft vaardigheden, zoals speerwerpen en pijl- en boogschieten. Als u dit een beetje onder de knie heeft, start de expeditie en maken we een meerdaagse tocht door de Loita Hills. Tijdens de trekking maakt u nader kennis met de Maasai en hun tradities en eeuwenoude wijsheden. We kamperen in het wild en maken ‘s avonds een kampvuur om het eten op te bereiden. Na 4 dagen door de wildernis te hebben getrokken en het leven van een Maasai warrior te hebben mogen ervaren, keert u terug naar het basiskamp waar u nog 1 nachtje verblijft en het reisprogramma de volgende dag zal eindigen.

Naast de Maasai Bush Expeditie organiseren we ook 2 andere Bush Expedities: de ‘Rewild’ Editie en de ‘Reset your Mind & Goals’ Editie, waarbij een professionele wildernisgids en life-coach meereizen.

Ga mee op 1 van deze bijzondere expedities en vraag ons naar de reisdata en de reisprogramma’s.

Avontuurlijke fietsreis in Kenia

Op de fiets ervaart u een land op een hele andere manier dan reizend in een auto. Geluiden en geuren neemt u intenser waar en de vriendelijke bevolking spreekt u aan wanneer u door hun dorp fietst.

Deze fietsreis begint in de hoofdstad Nairobi en eindigt in de omgeving van de prachtige Loita Hills en de beroemde Masai Mara. De tocht gaat over hoofdzakelijk onverharde wegen en door mooie afwisselende landschappen en kleine lokale dorpjes. Dagelijks fietst u circa 60-70 km per dag, er is veel hoogteverschil en dat maakt het fietsen ook een leuke uitdaging.
Onderweg kamperen we in de wildernis of nabij een dorpje. Er gaat een volgauto mee voor o.a. de bagage, kampeerspullen, drinkwater, het eten en gereedschap en EHBO voorzieningen.
Een meereizende kok zal gedurende de tocht voedzame maaltijden verzorgen. We hebben diverse huur mountainbikes lokaal beschikbaar, maar uw eigen fiets mee nemen is natuurlijk ook mogelijk.

De fietstocht is ideaal te combineren met een safari in de Masai Mara of een aantal dagen verblijf op de tropische stranden of eilanden voor de kust.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar het gehele reisprogramma, stuur ons dan een mailtje.

Meer reisaanbod:

Assistentie nodig bij het maken van een keuze?

Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk reisadvies en offerte op maat.

Translate »