Oost-Afrika Specials

Specials Oost-Afrika

African Touch verzorgt hoofdzakelijk individuele reizen, echter hebben er in de loop der jaren inmiddels een aantal unieke groepsreizen plaatsgevonden. Vanwege het grote enthousiasme en de vele positieve reacties van klanten, blijven we deze met veel plezier aanbieden. De volgende reizen staan het komende jaar op de planning. Vraag ons gerust naar meer informatie over deze ´Specials´.

Culinaire Reis Zanzibar - Taste Foodies & Chill Out

Deze culinaire reis naar het beroemde specerijen eiland staat in het teken van exotische smaaksensaties van alles wat Zanzibar te bieden heeft. Samen met top chef Marnix Benschop, die invliegt vanuit Nederland, ga je het betoverende eiland op culinair gebied ontdekken. Je verblijft in een exclusieve villa gelegen direct aan de parel witte stranden en azuur blauwe Indische Oceaan.

Marnix is bekend als voormalig chef bij Matroos en het Meisje, souschef onder Michelin sterrenchef François Geurds, Restaurant Solo en de Gieserwildeman en deed zijn trainingen bij o.a. The Fat Duck in London en Noma in Kopenhagen. Met een overvloed aan verse lokale ingrediënten, bijzondere kruiden, tropische vruchten en ‘the catch of the day’, zullen Marnix en enkele lokale chefs je smaakpapillen verwennen met de mooiste gerechten.

Het 7-daagse programma bestaat uit verrassende proeverijen op de meest prachtige locaties van het eiland. Je maakt ook diverse eilandtours (o.a. bezoek aan specerijenfarms, lokale markten, een koffiebranderij) en zijn er dagdelen om vrij te besteden (zwemmen, snorkelen, duiken, kitesurfen of lekker luieren onder een palmboom).

De proeverijen zijn in de sfeer van een ‘Seafood BBQ’ op blote voeten in het zand tot aan een ‘Gala Dinner’ bij een luxe 5-sterren resort. Ook gaan we het water op met een traditionele dhow, heerlijk cruisen langs onbewoonde eilandjes en de mooiste zandbanken. Uiteraard wordt voor heerlijke versnaperingen en verfrissende drankjes gezorgd.

Deze exclusieve reis, waarvoor slechts plek is voor circa 15 personen, zal plaatsvinden in het najaar van 2018.

Verleng je reis met een avontuurlijke ‘Big Five Safari’ in Tanzania. Vraag ons naar de mogelijkheden, we helpen je graag met het samenstellen van een uniek en passend reisprogramma.

Fietstocht t.b.v. weesmeisjes in Kenia

Ieder jaar in oktober organiseert African Touch in samenwerking met het Verkaart Development Team (www.vdt.nl) een sportieve uitdaging in Oost-Afrika, met als missie het faciliteren van structureel onderwijs voor weesmeisjes in Kenia.

In 2018, in de tweede week van oktober, staat er voor de zesde keer een avontuurlijke fietstocht op het programma. De 7-daagse tocht gaat over hoofdzakelijk onverharde wegen, kleine dorpjes en door prachtige natuurgebieden. Het is een uitdagende tocht van circa 500 km totaal en onderweg wordt geslapen op campsites. De tocht eindigt ieder jaar aan de kust ten zuiden van Mombasa waar je na afloop de VDT projecten bezoekt en kennis maakt met de weesmeisjes.

Na de fietstocht is er mogelijkheid om een aantal dagen heerlijk bij te komen aan de prachtige stranden van Diani Beach of een safari te maken in Shimba Hills of Tsavo National Park.

Zin om deze sportieve uitdaging aan te gaan? Stuur ons een mailtje, dan houden we je op de hoogte van de geplande informatie bijeenkomsten.

Bush Expeditie

Wij nemen je mee naar een unieke plek in Oost-Afrika, weg van de moderne beschaving en trekken te voet een aantal dagen rond door de Afrikaanse wildernis. Tijdens de expeditie gaan we ‘back to basic’ en zijn comfortabele voorzieningen afwezig, we focussen op onze basisbehoeften.

Vanuit een basiskamp in de bush, waar we eerst een aantal dagen zullen acclimatiseren, krijg je een training en worden bushcraft vaardigheden aangeleerd.
Onderweg maken we nader kennis met lokale stammen, hun tradities en eeuwenoude wijsheden. We kamperen in het wild, maken ons eigen vuur en gaan op zoek naar sporen van wildlife.

Ga mee op deze bijzondere expeditie en vraag ons naar de reisdata.

Classic Volkswagen Charity Tour

Samen met een club lokale Volkswagen liefhebbers in Kenia is het initiatief genomen om in een uitdagende Charity off-road tour te rijden, met als doel om aandacht te vragen en geld te werven voor wildlife conservation, anti-stroperij projecten en opvang en onderwijs voor weeskinderen in Kenia.

Tijdens de tour rijden we hoofdzakelijk over onverharde wegen dwars door de Keniaanse wildernis. De omstandigheden zijn zeer avontuurlijk en primitief, er wordt geslapen in tentjes, gekookt op een houtvuurtje en er zijn beperkte sanitaire voorzieningen.

Er is nog geen startdatum voor een tweede tour bekend, maar heb je interesse om deel te nemen aan deze unieke tour, laat het ons dan weten!

Meer reisaanbod:

Assistentie nodig bij het maken van een keuze?

Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk reisadvies en offerte op maat.