Oost-Afrika Specials

Specials Oost-Afrika

African Touch verzorgt hoofdzakelijk individuele reizen, echter hebben er in de loop der jaren ook een aantal unieke groepsreizen plaatsgevonden. Vanwege het grote enthousiasme en de vele positieve reacties van klanten, blijven we deze met veel plezier aanbieden.
O.a. een Culinaire reis naar Zanzibar, een uitdagende off-road fietstocht door Kenia en een Bush Expeditie met de Maasai stam, staan het komende jaar op de planning. Lees hieronder meer over deze ‘Specials’ en vraag ons gerust naar aanvullende informatie.

Bush Expeditie

Wij nemen je mee naar een unieke plek in Oost-Afrika, weg van de moderne beschaving. Met natuurgids en Maasai chief Sankale ole Ntutu trek je als een krijger te voet door de Afrikaanse wildernis. Je ontdekt hoe de Maasai in de 21ste eeuw nog steeds nauw samenleven met de natuur. Je gaat op zoek naar sporen van wilde dieren, eetbare en medicinale planten.

Voordat je op pad gaat, krijg je in het basiskamp een warrior (krijger) training en les in bushcraft vaardigheden, zoals speerwerpen en pijl- en boogschieten.
Als je dit een beetje onder de knie hebt, start de expeditie en maken we een meerdaagse tocht door de Loita Hills. Tijdens de trekking maak je nader kennis met de Maasai en hun tradities en eeuwenoude wijsheden. We kamperen in het wild, maken ons eigen vuur en eten klaar.

Naast de Maasai Bush Expeditie organiseren we ook 2 andere Bush Expedities: de ‘Rewild’ Editie en de ‘Reset your Mind & Goals’ Editie, waarbij een professionele wildernisgids en life-coach meereizen.

Ga mee op 1 van deze bijzondere expedities en vraag ons naar de reisdata en de reisprogramma’s.

Fietstocht t.b.v. weesmeisjes in Kenia

Ieder jaar in oktober organiseert African Touch in samenwerking met het Verkaart Development Team (www.vdt.nl) een sportieve uitdaging in Oost-Afrika, met als missie het faciliteren van structureel onderwijs voor weesmeisjes in Kenia.

In 2019, in de tweede week van oktober, staat er voor de zesde keer een avontuurlijke fietstocht op het programma. De 7-daagse tocht gaat over hoofdzakelijk onverharde wegen, kleine dorpjes en door prachtige natuurgebieden. Het is een uitdagende tocht van circa 500 km totaal en onderweg wordt geslapen op campsites. De tocht eindigt ieder jaar aan de kust ten zuiden van Mombasa waar je na afloop de VDT projecten bezoekt en kennis maakt met de weesmeisjes.

Na de fietstocht is er mogelijkheid om een aantal dagen heerlijk bij te komen aan de prachtige stranden van Diani Beach of een safari te maken in Shimba Hills of Tsavo National Park.

Zin om deze sportieve uitdaging aan te gaan? Stuur ons een mailtje, dan houden we je op de hoogte van de geplande informatie bijeenkomsten.

Culinaire Reis Zanzibar - Taste Foodies & Chill Out

Deze culinaire reis naar het beroemde specerijen eiland staat in het teken van exotische smaaksensaties van alles wat Zanzibar te bieden heeft. Samen met een Europese top chef, die invliegt vanuit Nederland, ga je het betoverende eiland op culinair gebied ontdekken. Je verblijft in een fijne accommodatie gelegen direct aan de parel witte stranden en azuur blauwe Indische Oceaan. Met een overvloed aan verse lokale ingrediënten, bijzondere kruiden, tropische vruchten en ‘the catch of the day’, zullen de chefs je smaakpapillen verwennen met de mooiste gerechten.

10 T/M 17 OKTOBER: CHEF GARY KIRCHENS
Gary won de publieksprijs en was finalist in de wedstrijd “Ster van de Belgische keuken” 2016. Zijn talent heeft zich ontpopt in de beste restaurants, onder andere in de legendarische keuken van het gastronomische restaurant George V in Parijs. Vandaag heeft hij zich op 28-jarige leeftijd in België gevestigd als chef in La Villa Lorraine, een sterrenrestaurant in de Michelin-gids.

28 OKTOBER T/M 4 NOVEMBER: CHEF MARNIX BENSCHOP
Marnix is bekend als voormalig chef bij Matroos en het Meisje, souschef onder Michelin sterrenchef François Geurds, Restaurant Solo en de Gieserwildeman en deed zijn trainingen bij o.a. The Fat Duck in London en Noma in Kopenhagen.

Het 7-daagse programma bestaat uit verrassende proeverijen, op de meest prachtige locaties van het eiland, in de sfeer van Seafood BBQ’s, met blote voeten in het zand, tot aan een 5-gangen diners in stijl. Tevens maak je diverse eilandtours, waaronder een bezoek aan een specerijenfarm, de lokale markt in Stone Town en een zeiltocht met een traditionele dhow. Er zijn ook dagdelen vrij te besteden om te gaan zwemmen, snorkelen, duiken of lekker te luieren onder een wuivende palmboom. Uiteraard wordt overal voor heerlijke versnaperingen gezorgd en zijn verfrissende drankjes binnen handbereik.

Verleng je reis met een avontuurlijke ‘Big Five Safari’ in Tanzania. Vraag ons naar de mogelijkheden, we helpen je graag met het samenstellen van een uniek en passend reisprogramma.

Classic Volkswagen Charity Tour

Samen met een club lokale Volkswagen liefhebbers in Kenia is het initiatief genomen om in een uitdagende Charity off-road tour te rijden, met als doel om aandacht te vragen en geld te werven voor wildlife conservation, anti-stroperij projecten en opvang en onderwijs voor weeskinderen in Kenia.

Tijdens de tour rijden we hoofdzakelijk over onverharde wegen dwars door de Keniaanse wildernis. De omstandigheden zijn zeer avontuurlijk en primitief, er wordt geslapen in tentjes, gekookt op een houtvuurtje en er zijn beperkte sanitaire voorzieningen.

Er is nog geen startdatum voor een tweede tour bekend, maar heb je interesse om deel te nemen aan deze unieke tour, laat het ons dan weten!

Meer reisaanbod:

Assistentie nodig bij het maken van een keuze?

Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk reisadvies en offerte op maat.