Oeganda en Rwanda-Off the beaten track

Oeganda en Rwanda- Off the beaten track

_dsc0755-kleinBuiten de gebaande paden hebben Oeganda en Rwanda ook zeer veel moois te bieden. Zoals een aantal minder bekende nationale parken in het noorden en westen van Oeganda, verborgen kratermeren en grote afgelegen gebergtes, worden nog weinig bezocht door toeristen. Ook kun je in lokale dorpen, weg van de toeristische routes, kennismaken met de gastvrije inheemse bevolking.

Nationale Parken

Oeganda heeft naast de bekende parken ook veel natuurschoon wat nog door weinig toeristen is betreden. Het prachtige Kidepo Valley National Park is er daar één van en ligt in het uiterste noorden tegen de grens aan van Zuid-Soedan.
Ook Bokora, Mathiniko en Pian Upe Game Reserve in het westen zijn drie nog geheel ongerepte natuurgebieden, waar veel te ontdekken valt.

In Rwanda zijn, behalve Vulcanoes National Park, de natuurparken over het algemeen veel minder druk bezocht dan in buurlanden Oeganda en Tanzania. Zoals in Akagera National Park het geval is en je het rijk vaak voor je alleen hebt.
In Nyungwe National Park, zuiderlijker gelegen, kun je chimpansee trekking maken, met een gids. Echter is vanwege de uitgestrektheid van het park niet 100% gegarandeerd dat je ze ziet. Het prachtige tropische regenwoud met de vele exotische vogels en het maken van een avontuurlijke trail via een meters hoge en lange canopy walk, is in dit park al een super beleving.

Hikes buiten de gebaande paden

In de groene heuvel- en berglandschappen van Oeganda en Rwanda kun je buiten de gebaande paden prachtige hikes maken. Zoals bijvoorbeeld in de omgeving van de Sippi Falls of Mount Elgon.

Het Rwenzori gebergte in het westen van Oeganda op de grens met Congo is, voor liefhebbers van meerdaagse bergtochten, een adembenemend mooi flora en fauna gebied. Het is na de Kilimanjaro en Mount Kenia, het derde hoogste gebergte van het Afrikaanse continent. Je waant je via tropisch regenwoud en heide vegetatie die uiteindelijk overgaat in kale rotsen, naar één van de met sneeuw bedekte toppen.

In Rwanda is de Dian Fossey Trail in Vulcanoes National Park een bijzondere hike. In circa 2 uur klim je naar de plek van het basiskamp waar Dian Fossey jaren lang Gorilla´s heeft geobserveerd en zich heeft ingezet tegen stroperij. Tijdens de circa 2 uur durende tocht begeef je je in het prachtige mistige regenwoud. De trail eindigt bij de begraafplaats midden in de jungle waar Dian ligt begraven tussen de vele andere omgekomen gorilla´s.

Maak kennis met de inheemse bevolking

De in het hart van Afrika gelegen landen kennen net als de meeste andere Afrikaanse landen, een rijke stammen cultuur. Waaronder het Batwa volk, ook wel pygmeeën genoemd. In het gebied in het zuiden van Oeganda en in het noorden van Rwanda, leven nog enkele groepen een zeer traditioneel bestaan.
In het noorden van Oeganda leeft de Karamojong stam, die veel gelijkenissen vertoont met het Maasai volk in buurland Kenia.

Ook in andere regio’s is het mogelijk kennis te maken met de lokale bevolking en tijdens een culturele tour een kijkje te nemen in het dagelijks leven van deze bijzondere volkeren.

Meer reisaanbod Oeganda en Rwanda:

Assistentie nodig bij het maken van een keuze?

Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk reisadvies en offerte op maat.

Translate »