Marangu Route

Marangu Route 5 of 6-daagse expeditie

De Marangu Route, ook wel de Coca Cola route genoemd, bieden wij aan als een 5 of 6-daagse expeditie. Het 6-daagse programma biedt een extra dag acclimatisatie om beter te kunnen wennen aan de ijle lucht. Naar de top word je begeleid door een team van ervaren gidsen en dragers. Tijdens de tocht overnacht je in berghutten en reist er een kok mee die alle maaltijden vers bereidt.

Een dag voor vertrek krijg je een briefing van de hoofdgids en worden alle voorbereidingen getroffen voor de start van de Kilimanjaro Expeditie de volgende dag.

Dag 1: Na een stevig ontbijt word je opgehaald bij het hotel en rijd je naar de Marangu gate, het startpunt van de expeditie op circa 1850 m. Na enkele formaliteiten bij de gate begint de klim door het regenwoud naar de Mandara Hut op 2700 m. Deze hut, waar je de eerste nacht zult verblijven, wordt gemiddeld in circa 4 uur bereikt.

Dag 2: Vandaag staat de tocht naar de Horombo Hut op het programma. Deze bevindt zich op 3700 m hoogte, je doet er circa 5 uur over om deze hut te bereiken. Je verlaat het regenwoud en de route gaat verder door heide landschap en onderweg zie je prachtige lobelia’s.

Dag 3: Je maakt vandaag een wandeling omhoog naar de Zebra rots en keert aan het einde van de middag terug naar de Horombo Hut. Deze dag is bedoeld om je lichaam te laten wennen aan de hoogte en vergroot de kans dat je de top zult halen. Het is ook mogelijk om direct door te klimmen naar Kibo Hut en de expeditie een dag in te korten.

Dag 4: Vandaag staat de klim naar de Kibo Hut op het programma, de laatste hut voor de top, op circa 4700 m. Er is op deze hoogte weinig begroeiing meer, het landschap bestaat vooral uit enorme rotsen met af en toe wat heide. Na het avondeten ga je al vroeg slapen om vervolgens om middernacht aan de summit etappe te beginnen.

Dag 5: Tegen middernacht sta je op en bereidt je je voor op de zware klim naar Gillman’s Point op 5681 m. Hierna is het ongeveer nog 2 uur lopen voor je de top bereikt en op 5895 m kunnen genieten van een adembenemende zonsopgang. Na het maken van wat foto’s en een korte pauze begint de afdaling terug naar de Horombo Hut waar je de laatste nacht verblijft.

Dag 6: Vandaag daal je verder af tot aan de Marangu Gate, waar de expeditie eindigt. Hier ontvang je (hopelijk) een certificaat voor het behalen van de top van Afrika’s hoogste berg. Vervolgens rijdt onze chauffeur je terug naar het hotel waar je heerlijk kunt bijkomen van de zware tocht.

Assistentie nodig bij het maken van een keuze?

Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk reisadvies en offerte op maat.

Translate »