Machame Route

Machame Route 6 of 7-daagse expeditie

De Machame Route, ook wel de Whiskey route genoemd, bieden wij aan als een 6 of 7 daagse expeditie. Het 7-daagse programma biedt een extra dag acclimatisatie om beter te kunnen wennen aan de ijle lucht.
Naar de top word je begeleid door een team van ervaren gidsen en dragers. Tijdens de tocht overnacht je in tentjes en reist er een kok mee die alle maaltijden vers bereidt.

Een dag voor vertrek krijg je een briefing van de hoofdgids en worden alle voorbereidingen getroffen voor de start van de Kilimanjaro Expeditie de volgende dag.

Dag 1: Na het ontbijt word je opgehaald bij het hotel en rijd je naar de Machame gate op 1790 m hoogte. Na enkele formaliteiten bij de gate begint de klim door het regenwoud naar het eerste kamp gelegen op circa 3000 m.

Dag 2: Vandaag staat de klim naar het Shira Camp op het programma. Je vervolgt het pad door heide landschap en vulkanische lava rotsen. Na 5-6 uur lopen bereik je het kamp op circa 3900 m.

Dag 3: Om te kunnen wennen aan de ijle lucht klim je vandaag naar 4550 m hoogte, maar daal je vervolgens weer af om op 3950 m de nacht door te brengen in het Barranco Camp. Onderweg passeer je de Lava Tower en het begin van de gletsjer.

Dag 4: Na het ontbijt verlaat je het kamp en staat een flinke klim over de Great Barranco wall op je te wachten. Langs smalle bergpaden bereik je in circa 4-5 uur Karanga Camp gelegen op circa 4035 m. Indien gekozen voor het 6-daagse programma, dan klim je op deze dag door tot aan Barafu Camp.

Dag 5: Tijdens je klim naar Barafu Camp is nauwelijks nog begroeiing en het landschap op deze hoogte wordt steeds rotsachtiger. In circa 4-5 uur bereik je het kamp op 4640 m. Na het avondeten ga je al vroeg slapen om vervolgens om middernacht aan de laatste bergetappe te beginnen.

Dag 6: Tegen middernacht sta je op en bereid je je samen met de gidsen voor op de zware klim naar Stella Point op 5730 m. Hierna is het ongeveer nog een uur lopen voor je de top bereikt en op 5895 m kunt genieten van een adembenemende zonsopgang. Na het maken van wat foto’s en een korte pauze begint de afdaling naar het Mweka Camp op 3080 m waar je de laatste nacht verblijft.

Dag 7: Vandaag daal je verder af tot aan de Mweka Gate, waar de expeditie eindigt. Hier ontvang je (hopelijk) een certificaat voor het behalen van de top van Afrika’s hoogste berg. Vervolgens rijdt onze chauffeur je terug naar het hotel waar je heerlijk kunt bijkomen van de zware 6 of 7- daagse tocht.

Assistentie nodig bij het maken van een keuze?

Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk reisadvies en offerte op maat.

Translate »