Rondreis Kenia Safari hoogtepunten

Kenia - Highlights

Kenia is als top safari bestemming bekend geworden door het beroemde Masai Mara Reserve. De afgelopen decennia zijn hier vele natuurdocumentaires opgenomen. Ook de andere prachtige nationale parken die dit land rijk is, zijn een bezoek meer dan waard. Samen met de kleurrijke cultuur van de Maasai en de parelwitte stranden aan de oost-kust, maakt Kenia tot een reisbestemming met vele mooie hoogtepunten.

Safari Parken

In het zuiden van Kenia ligt het beroemde Masai Mara Reserve direct grenzend aan de Serengeti in buurland Tanzania. Naast de ‘Big Five’ die hier te spotten is, vindt hier van medio juli t/m oktober ook de grote ‘wildebeast migration’ plaats. Met een beetje geluk kun je in deze periode getuige zijn van duizenden gnoes die de Mara rivier oversteken. Het is een bijzonder spektakel deze dieren te zien rennen voor hun leven om niet ten prooi te vallen aan de krokodillen die op de loer liggen.
De Masai Mara is prima te combineren met een aantal prachtige andere bekende parken zoals Amboseli, Lake Naivasha, Nakuru en/of Tsavo East National Park. Ieder park heeft zijn eigen unieke landschap en wildlife populatie.

Onze ervaren gidsen nemen je graag mee op een speciaal op maat gemaakte safari reis. Aan de hand van jouw persoonlijke voorkeur en wensen, stellen wij een geheel passende reis samen.
Ook adviseren we je graag over de beste mogelijkheden in de periode waarin je naar Kenia af wenst te reizen. Afhankelijk van het seizoen en de migratie van de dieren, zijn bepaalde parken beter toegankelijk en interessanter qua wildlife dan andere.

Parelwitte stranden

Het oosten van Kenia grenst aan de Indische oceaan en kent vele prachtige uitgestrekte witte stranden. De azuur blauwe tinten in de oceaan zijn adembenemend mooi bij laag water. Ten zuiden van de stad Mombasa ligt Diani Beach en staat bekend als 1 van de mooiste stranden van Afrika.

Naast heerlijk luieren en bijkomen van een avontuurlijke safari, kun je in deze regio ook prachtig duiken en snorkelen in de beschermde marine parken voor de kust. Ook activiteiten als kite- en windsurfen of ultra-light vliegen zijn hier erg populair.

We hebben een mooie selectie van accommodatie in diverse prijsklassen van eenvoudige backpackers verblijven tot aan kleine boutique hotels en luxe resorts.

De Maasai cultuur

Kenia kent net als Tanzania ook een stammen cultuur, waarvan de imposante Maasai stam indrukwekkend is om van dichtbij te aanschouwen.

Met hun kuddes geiten en koeien, voor de Maasai hun belangrijkste bezit, trekken de krijgers de uitgestrekte savannes over op zoek naar groen vers gras. De Maasai leven hoofdzakelijk van vlees en melk en wonen met hun families in van klei en mest gemaakte traditionele hutjes.

De Maasai cultuur kent nog vele eeuwenoude tradities die erg interessant zijn om tijdens een rondreis mee kennis te maken. Op diverse plekken in Kenia is het mogelijk een bezoek te brengen aan een Maasai dorp.

Meer reisaanbod Kenia:

Assistentie nodig bij het maken van een keuze?

Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk reisadvies en offerte op maat.

Translate »