Kenia-Off the beaten track

Kenia - Off the beaten track

tanzania-kenya-32Naast de bekende ‘highlights’ is er in Kenia buiten de gebaande paden ook heel veel moois te ontdekken.
Hieronder vind je een greep uit de minder bekende nationale parken, ongerepte gebergtes en idyllische strandbestemmingen waar weinig andere toeristen komen.

Safari Parken

In het noorden van Kenia zijn prachtige nationale parken die weinig tot geen massa toerisme kennen. Zoals Lake Baringo en Lake Bogoria, twee meren omgeven door geweldige mooie landschappen en een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Het water in de meren kleurt roze door de grote aantallen flamingo’s die hier leven. Maak een boottochtje over 1 van de meren en breng een bezoek aan de ‘hot springs’.

Ook Meru, Samburu en het aangrenzende Shaba en Buffalo Springs zijn parken voor reizigers die liever buiten de gebaande paden treden. De wildlife populatie ligt wat lager dan in parken als de Masai Mara of Amboseli. Daarentegen zijn er in Samburu bijzondere dieren te spotten die in weinig of geen enkel ander park in Kenia voorkomen. Zoals de Grevy zebra, de reticulated giraf, de Beisa oryx en de Somalische struisvogel. Meru National Park heeft een ‘rhino sanctuary’ waar tientallen witte en zwarte neushoorns leven en beschermd worden tegen stropers. Ook is Meru het park waar Elsa de leeuwin die door Joy en George Adamson werd grootgebracht en vrijgelaten.

Mount Kenia beklimming

De hoogste berg van Kenia wordt vaak door toeristen op minder mooi en uitdagend beoordeeld dan de Kilimanjaro. Niets is minder waar, de Lenana top gelegen op 4985 meter bereik je via prachtige ongerepte paden waar je nauwelijks andere toeristen tegenkomt. De vegetatie is zeer verrassend en de uitzichten zijn ieder uur weer anders.

Er zijn diverse routes naar de top, door tropisch regenwoud, langs ruige hellingen, uitgestrekte heide velden en reuze lobelia’s. Onderweg slaap je in hutten of tentenkampen. De laatste dag sta je net na middernacht op en klim je in het donker naar de top om met zonsopgang boven te kunnen zijn.

De piek Batian (op 5188m)  en de allerhoogste piek Nelion (op 5199m) zijn echter niet te bewandelen, maar alleen via touwen en stijgijzers door zeer ervaren bergbeklimmers te bereiken.

Fietsen door Kenia

Op de fiets ervaar je een land op een hele andere manier dan reizend in een auto. Geluiden en geuren neem je intenser waar en de vriendelijke bevolking spreekt je aan wanneer je door hun dorp fietst. In heel Kenia zijn prachtige gebieden om te fietsen, de wegen zijn vrijwel overal onverhard. Er is veel hoogteverschil, dit maakt het fietsen ook een uitdaging.

We hebben diverse mountainbikes lokaal beschikbaar, maar je eigen fiets mee nemen is natuurlijk ook een optie. De lokale gidsen weten in de meest afgelegen dorpjes hun weg te vinden en nemen je graag mee de binnenlanden in. Daar waar je kennis maakt met het Kenia buiten de gebaande paden.

De fietstocht is ideaal te combineren met een bezoek aan een aantal safari parken en zorgt voor een leuke afwisselende rondreis door dit prachtige land.

Meer reisaanbod Kenia:

Assistentie nodig bij het maken van een keuze?

Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk reisadvies en offerte op maat.

Translate »