Het African Touch Team

Het African Touch Team

Wij zijn Manon van Oldenbarneveld en Sankale ole Ntutu en runnen, met een enthousiast team medewerkers, onze reisorganisatie ‘African Touch Travel Adventures’. We wonen in het zuiden van Kenia, vlakbij de beroemde Masai Mara en de grens met Tanzania. Oost-Afrika is ons thuis en kennen we op onze duimpjes, zowel binnen als buiten de gebaande paden. Het creëren van een ‘unieke’ en ‘echte’ Afrika beleving, dat is waar wij goed in zijn. We stellen reisprogramma’s zorgvuldig samen geheel op maat, afgestemd op uw individuele wensen en budget.

Het African Touch Team beoogt een hoog service niveau en grote betrokkenheid richting haar klanten en begeleidt met veel plezier uw reis tot in de puntjes. Wij zijn tevens aangesloten bij de VVKR, een branche vereniging voor kleine gespecialiseerde reisorganisatie in Nederland.

Naast vakantiereizen begeleiden wij ook professionele fotografen en filmploegen tijdens hun werkbezoek aan Oost-Afrika. We verzorgen filmvergunningen, visa en het inklaren van apparatuur bij aankomst op het vliegveld.

Lees de reiservaringen van onze klanten en de verslagen in de media.

Sankale Ntutu en Manon van Oldenbarneveld
African Touch Team
Fixer Kenia, Tanzania, Afrika

Ontstaan

African Touch is in 2010 opgericht door mij, Manon van Oldenbarneveld, vanuit de liefde voor avontuurlijke reizen door Oost-Afrika. Mijn grootste passie is om dit deel van het Afrikaanse continent steeds verder te ontdekken, het liefst met een 4×4 auto, te voet, per fiets of in een klein vliegtuigje.

In 2001 reisde ik voor mijn studie 3 maanden naar Tanzania en maakte ik voor het eerst kennis met dit prachtige land. De ongerepte natuur, de grote diversiteit in landschappen en enorme uitgestrektheid, maar ook de eeuwenoude cultuur en de gastvrije bevolking die dit land kent, heb ik toen in mijn hart gesloten.

Na mijn studie ‘Zorgmanagement’ aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam te hebben afgerond, ben ik ontwikkelingswerk gaan doen en heb ik in die periode ook buurlanden Kenia, Oeganda en Rwanda ontdekt. Tijdens mijn reizen bezocht ik alle bekende ‘highlights’ en Nationale Parken, maar ook de kleinere parken en andere unieke plekken ‘off the beaten track’, kwamen op mijn pad. Samen met een aantal lokale gidsen, ontstond het idee een reisorganisatie op te zetten gespecialiseerd in dit veelzijdige deel van Afrika.

In het bijzonder kwam ik, tijdens het uitzetten van een fietstocht in Kenia, Sankale ole Ntutu, tegen. Sankale is een Maasai Chief en professioneel natuurgids. We deelden het idee om bush expedities te gaan organiseren in de Loita Hills, een nog ongerept stukje wildernis in het zuiden van Kenia. Daar waar je kunt ervaren hoe de Maasai stam, vandaag de dag nog steeds, in harmonie leeft met de natuur.

We hebben onze krachten gebundeld en inmiddels ook een kamp gebouwd waar gasten kunnen verblijven voor en/of na 1 van de bush expedities, fietstochten of safari’s die we organiseren. Loita Hills Basecamp.

Naast het organiseren en begeleiden van reizen hebben we ook een eigen stichting opgericht met als doel ‘leven in harmonie met de natuur’. Meer informatie over onze projecten lees je op de website Back to Nature Foundation

Translate »